DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Banka Koper Istrski maraton, 10. april 2016

To je edini maraton s pogledom na morje in edini, pri katerem se teče skozi predore v Sloveniji. Urbani tekači smo radi zraven.

Na Istrskem maratonu sem najstrmejši klanec od Fiese proti Pacugu poimenoval Klanec ljubezni. Mnogi tekači se sprašujejo, kaj ima tako strm klanec opraviti z ljubeznijo. Če pomislimo, da se je za pravo ljubezen vredno zelo potruditi, potem za ljubezen noben, še tako strm klanec ni preveč strm.

Ker je Istrski maraton poln takšnih in drugačnih klancev in tudi zarad njih lepših razgledov, ga morda lahko preprosto imenujemo maraton ljubezni.

Poglej si filmček:

Ker smo letos po tem strmem in tlakovanem klancu tekli navzdol, je vprašanje, ali je tokrat ljubezensko ime primerno. Ko tečemo po njem, pazimo, da ne delamo predolgih korakov, da se držimo pokončno in čvrsto, da ne zdrvimo po strmini brez nadzora, da se ne bi slučajno spotaknili ob kakšen štrleči tlakovec ali in da nam ne bi spodrsnilo, če bo mokro. Po njem torej tecimo preudarno, da bomo lahko celi nadaljevali pot. Iz tega pa spet lahko povlečemo nauk iz ljubezni: ljubimo dosledno in pri tem mislimo na nadaljevanje (ljubezni)!

Urban Praprotnik
Kdor misli zdravo, živi zdravo.

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.