DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tromso (Norveška), polnočni sončni maraton, 22. junij 2013

Manjša skupina rekreativnih tekačev se je odločila, da letos preizkusi nekaj povsem posebnega: tek v arktični noči (bolje rečeno dnevu).

22. junija 2013 se bojo udeležili Midnight Sun Marathon-a v idiličnem norveškem mestecu Tromso (uradna spletna stran dogodka: http://www.msm.no/midnight-sun-marathon.9866.en.html ).

V okviru te prireditve bodo organizirani štirje različni teki: klasični maraton, polmaraton, tek na 10 in 4,2 km, zato se prav za vsakega najde primerna težavnost proge. Več podrobnosti najdete na spletni strani dogodka. Zaradi oddaljenosti in zanimivosti dežele se nameravamo tja podati par dni prej in tam skupno ostati vsaj 5 dni (oz. po želji). Ker je število mest omeno tako na sami tekmi (zaradi omejenih nastanitvenih turističnih kapacitet in majhnosti kraja), kakor tudi na letalu, predlagamo, da se vsi zainteresirani čimprej oglasite našemu štajerskemu Urbanemu tekaču Alešu na ales.smerdelj@gmail.com. Pri njem izveste tudi ostale podrobnosti udeležbe, kot so priporočeni termini potovanja, letalske povezave, cene, itd.

Ne bodi omejen! Ne postavljaj si mej!

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.